tubitak-uzay-logo-2@4x

İslam Ülkeleri Uzay’da Bir Araya Geldi.

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün (TÜBİTAK UZAY) ve İslam Ülkeleri Uzay Bilim ve Teknolojileri Ağı (Inter-Islamic Network for Space Science Technologies, ISNET) ile birlikte düzenlediği “Uydu Tasarım ve Mühendislik Çalıştayı” 20 Ekim 2014, Pazartesi günü, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden çok sayıda uzmanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğin açılış töreninde; onur konuğu olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Bakanlar Komitesi (COMSTECH) Genel Koordinatörü Dr. Shaukat Hameed KHAN, Pakistan Uzay Ajansı (SUPARCO) ve ISNET Genel Koordinatörü Sn. Arshad Hussain SIRAJ ve TÜBİTAK UZAY Enstitü Müdürü Dr. Lokman KUZU birer açılış konuşması gerçekleştirmiştir.

Etkinliğe, Azerbaycan, Ürdün, Filistin, Pakistan, Sudan, Mısır, Yemen, İran, Malezya ve Irak uzay ajansları ve uzay enstitülerinden uzmanlar ve Türkiye’den SSM, UDHB, MSB, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TAİ, ROKETSAN, HAVELSAN başta olmak üzere ilgili özel kuruluş, dernekler ve üniversite öğretim üyelerinden oluşan çok sayıda katılım sağlanmıştır.

Etkinliğin ilk iki gününde İslam ülkelerinin uzay teknolojileri alanındaki uzmanları ülkelerindeki uydu tasarım faaliyetleri hakkında sunumlar gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayın son günü olan 24 Ekim Cuma günü, TAİ tesislerine gezi düzenlenmiştir. Daha sonra Enstitümüzde gerçekleştirilen kapanış programında katılımcılara Katılım Sertifikası takdim edilmiştir. Kapanış konuşmalarında karşılıklı iyi niyet temennilerinin yanı sıra ISNET heyeti adına Genel Koordinatör tarafından Çalıştaydan duyulan memnuniyet ve şuana kadar gerçekleştirilen Çalıştaylar arasından en başarılısı olduğu bildirilmiştir.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler