tubitak-uzay-logo-2@4x

Türkiye’nin İlk Yerli Yer İstasyonu Projesi TÜBİTAK UZAY’da Gerçekleşiyor…

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK UZAY, yer gözlem uyduları için milli bir yer istasyonu geliştirmek ve önümüzdeki yıllarda fırlatılması planlanan tüm yer gözlem uydularının yer istasyonu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirilecek Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi  (MİYEG) ile bir ilke daha imza attı.

Ülkemiz açısından büyük önem taşıyan Milli Yer İstasyonu Geliştirme Projesi (MİYEG) açılış toplantısı, 18 Şubat 2015 tarihinde, TÜBİTAK UZAY Konferans Salonunda yapıldı. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Abdullah Çavuşoğlu’nun da katıldığı tören, Enstitü Müdürü Dr. Lokman Kuzu’nun açış konuşması ve TÜBİTAK UZAY’ı tanıtan sunumuyla başladı. Kalkınma Bakanlığı Araştırma, Geliştirme ve Girişimcilik Dairesi Başkanı Özgür Kadir Özer ve MSB ARGE ve Teknoloji Daire Başkanı Müh. Alb. Hayri Özden projenin önemi hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Proje Yöneticisi Hacı Mehmet Özçelebi; projenin ülkemiz için önemi ile projeden neler beklendiğini açıklayan bir proje tanıtım sunumu yaptı ve katılımcıların projeye ilişkin sorularını cevaplandırdı.

MİYEG Projesi, MSB ARGE ve Teknoloji Dairesi Başkanlığının koordinasyonu ve Kalkınma Bakanlığı’nın teşvikiyle ile TÜBİTAK UZAY tarafından gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK UZAY, geçmişten günümüze gerçekleştirdiği projeler ile uydu-uzay ve yer istasyonu konularında önemli bir tecrübe ve altyapıya sahip. Enstitü kazanılan söz konusu tecrübe ve altyapıyı MİYEG Projesi’ne aktaracak. Projede yer istasyonları konusunda daha fazla sistemin yerli imkânlarla tasarımı, üretimi, test ve entegrasyonu hedefleniyor. Söz konusu hedefler TÜBİTAK UZAY öncülüğünde ve yerli altyüklenici sanayi kuruluşlarınca yapılacak. Proje kapsamında, X ve S bantlarda haberleşme yeteneğine sahip yer istasyonu sistemi geliştirilecek.

Besleyici (feed), reflektör ve frekans seçici yüzeyi, hareket sistemi, yer istasyonu kontrol sistemi (istasyon ve anten kontrol sistemi), haberleşme, görüntüleme sistemi ve ilgili modül ve yazılımlardan oluşan projenin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler