TÜBİTAK UZAY, hızla gelişen uzay teknolojileri alanında Türkiye’nin lider araştırma ve geliştirme kuruluşudur. Ülkemizin teknolojik bağımsızlığını sağlamak amacıyla yerli ve millî operasyonel uydular, haberleşme sistemleri, yıldız izler ve uçuş bilgisayarları gibi birçok alt sistem ve uygulama projesi geliştirmektedir.
Yönetim kadromuzu görmek için tıklayın.
Kalite Politikamızı ve Kalite Belgelerimizi görmek için tıklayın.
Sipariş Emri Genel Hüküm ve Şartları dokümanımıza ulaşmak için tıklayın.
İş birliği yaptığımız paydaşlarımızı görmek için tıklayın.
Kurumsal logo dosyalarımıza ulaşmak için tıklayın.
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, uzay teknolojileri alanında ileri düzeyde araştırma ve üretim faaliyetlerini yürütmek amacıyla modern ve donanımlı bir altyapıya sahiptir. Enstitümüz, Türkiye'nin uzay sanayisini geliştirmek ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir ürünler üretmek için çeşitli projeler ve çalışmalar gerçekleştirmektedir.
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan Test ve Muayene Altyapıları, bileşen seviyesin kontrollerinin yanı sıra kart seviyesinden sistem seviyesine kadar tüm tasarım ve işçilik faaliyetlerinin kalifiye edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Kalifikasyon sonrası ekipman ve uydu sisteminin uçuşa hazır olduğu doğrulanmaktadır.
TÜBİTAK UZAY Test ve Entegrasyon Altyapısı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından uzay teknolojileri alanında geliştirilen projelerin test edilmesi ve entegrasyonu için kurulmuş bir tesistir. Bu altyapı, uzay araçlarının ve bileşenlerinin güvenilirliğini ve performansını doğrulamak amacıyla çeşitli testlerin yapılmasına olanak tanır. Bu altyapılarda uzay ve savunma sanayi ekosisteminin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla test hizmetleri verilmektedir.
Elektrikli İtki Motoru Geliştirme ve Test Altyapısı, HALL etkisi itki sistemleri (HALL effect thrusters) olarak da bilinir ve TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen bir tür elektrikli itki sistemidir.
Optik Sistemler Araştırma Laboratuvarı (OPMER) başta uydu teknolojileri olmak üzere farklı birçok alanda ihtiyaç duyulan hassas optik bileşenlerin millî imkân ve kabiliyetler dâhilinde geliştirilmesi ve üretilmesi amacıyla kurulmuştur.
AIT Tesisi Kurulum, İşletme ve Kullanımı, Uzay Operasyon Destek Hizmetleri, Uzay Hukuku ve Politikaları için sayfayı ziyaret edin.
Ana Sayfa / TÜRKSAT 6A
Yer sabit yörünge uydularına uygun uydu platformunun ülke içerisinde geliştirilmesi ve gerekli altyapının oluşturulması
35.786 km
Farklı frekans bantlarında 20’den fazla aktarıcı
~1.780 kg Kuru / ~4.220 kg Toplam
9 Temmuz 2024